KALAMAJA JA TELLISKIVI

Kalamajan ja Telliskiven alueet ovat viime vuosina olleet hyvä vaihtoehto, kun ei jaksa enää pyöriä Tallinnan vanhassakaupungissa. Alueet ovat silti kävelyetäisyydessä vanhastakaupungista , joten myös päivämatkaaja ehtii käydä siellä aistimassa sitä aidompaa elämää.

Alueen kierroksen voisi alkaa rautatieasemalta Balti Jaamilta. Ainakin vuonna 2012 siellä sai vielä ostaa ihania kuriositeetteja: eri merkkisiä muovipusseja. Jos ilmiö kiinostaa, lue Anneli Ahosen artikkeli  http://www.hs.fi/sunnuntai/a1371265310034




Suuntaa aseman takana olevalle ns. venäläiselle torille- Balti Jaama Turg. Tori on jaettu eri osastoihin. Sieltä saa vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa, antiikki/romua sekä elintarvikkeita, joita myydän eri halleissa sekä ulkona. Torin loppupäässä on vaatekirpputori.
Ja mikä parasta: täältä saa lähiruokaa järkevään hintaan. Taimia, hunajaa, valkosipulia, säilöttyjä kauden kasviksia...sanakirjasta voi olla hyötyä kaupanteossa.


 








 

 
                                                                                                                                             maitoa myydään kunnes se lopuu...
 
Kun olet kiertänyt tarpeeksi torilla, voit käydä hetken lepäämässä ratikkapysäkkiä vastapäätä olevassa Kohvik Boheemissa. Sieltä saa ihania täytettyjä lettuja ja oikealla puolella pizzaa.
 
Kopli 18, Tallinn 
 
 
Kun jaksat taas kävellä, voit joko lähteä sukkaostoksilla Suvan sukkatehtaan myymälään ja ihailla sen vieressä olevaa kaunista Kalma Saunan rakennusta tai lähteä suoraan Telliskiven alueelle, jossa on niin monessa paikassa hehkutettu F-Hoone. Sinne voi myös hyvin suunnata lasten kanssa, koska sieltä löytyy kiva pieni leikkihuone pienokaisille, jossa varmaan viihtyy pidemmänkin ajan.
 
Suvan sukkatehtaan iki-ihanat etno sukat myydään myös vanhankaupungin käsityömyymälöissä, mutta myymälässä itse on paras valikoima. Niitä saa sukkahousuina, polvisukkina tai myös nilkkaversiona. Myymälässä on myös iso valikoima sukkahousuja ja lasten sukkija. Kaikki edulliseen hintaan tietysti.
 
Kotzebue 1, 10412 Tallinn
F-Hoone
Telliskivi 60a, 10412 Tallinn
 
 
Kestosuosikki, jossa voisin viettää vaikka koko päivän !
 
Telliskiven alueelle on tullut uusia kivoja kauppoja. Mm. vaatteita, sisustusta ja kahviloita. Alueella on myös kirpputori.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti